Mucizevi Egzersizler

Mucizevi Egzersizler : Kısa Sürede Kusursuz Bedenler
Spor                 Mucizevi Egzersizler               Egzersiz Zamanı

MUCİZEVİ EGZERSİZLER

1. Çocukluğunuza geri dönün, kafa üstü durun
Yogadaki 'sirasasana' duruşu, bir tür masajdır, yüzme, hiking ve seksin birleştiği bir harekettir. Hareketi sonlandırdığınızda, yüzünüz kızarmıştır ve vücudunuz enerjiyle dolup taşar. Özellikle ilk kez uygulayanlar için kolay bir hareket olduğu söylenemez ama, denge, dolaşım ve eş güdüm geliştirmek için birebirdir. Bir mat üzerinde diz çökün ve kollarınızın dirseklerden aşağıda kalan kısmı bir üçgen oluşturacak şekilde, yere iyice yerleştirin. Başınızı mat üzerine, kollarınızın arasına koyun. Dizlerinizi kaldırın ve gövdeniz dimdik olana kadar, ayaklarınızı yavaşça ileri doğru taşıyın. Dizleriniz göbeğinizde kıvrılmış halde, ayaklarınızı yavaşça yerden kaldırın. Tamamen dik olduğunuzda, 3-5 derin nefes alın. Bu pozisyondan çıkmak için, yavaşça yaptıklarınızın tersini yapın.

2. Bir, iki, üç, hamle! güzel bir kalçaya
Sahip olmak artık iyice elzem oldu. Bu ikinci hareketimiz de işte tam bu işe yarıyor: Bu hareketle, vücudunuzun alt kısımlarındaki tüm kasları gerip, esnetiyorsunuz ki bu da kaidenizin seri bir biçimde şekillenmesine sebep oluyor. Bu hareketle, vücudunuzun alt kısımlarına giden kan akışını da hızlandırdığınız için, bir dakika boyunca durmaksızın bu hareketi yaparsanız, tam bir kardiyo çalışması yapmış oluyorsunuz. Sıkı bir popo için, en hızlı çözümün olduğuna şüpheniz olmasın! Ayaklarınızı kalça genişliğinde açın, kollarınız iki yanınızda olsun. Gövdenizi dik tutarak, nefes alın ve sol bacağınızla ileri doğru bir hamle yapın (Sırtınızın dik olduğundan emin olmak için, egzersiz boyunca bir bozuk parayı omzunuz üzerinde taşıyın.). Bu arada sol diziniz 90 derecelik bir açıyla kırık olsun. Dizinizin, ayak parmaklarınızın ötesine geçmesine izin vermeyin. Nefes verin, sol ayağınızı geri çekerek başlangıç pozisyonuna geri dönün. Aynı hareketi sağ bacakla tekrarlayın. Her iki bacak için de 10'ar kere tekrar edin. Hareketi, bozuk parayı yere düşürmeden yapabilmeye başladığınızda, 2 kiloluk dambılları her iki elinizde tutarak yapın.

3. Suları serbestçe yarın
Yaz günleri için harika ıslaklıkta bir seçim olan yüzme, kollarınızı, karnınızı ve bacaklarınızı çalıştırır ve tam bir kardiyo egzersizidir. Su, her yönden basınç uyguladığından, yüzme mükemmel bir seçimdir. Ayrıca her kulaçta stresten biraz daha uzaklaşırsınız. Kollarınızı rüzgar değirmeni gibi hareket ettirmeye gayret edin. Yani bir kolunuzu tam olarak ileri doğru uzatırken, diğeri de aynı şekilde geride ve vücudunuzun tam yanında olmalıdır. Haftada 2-3 gün, 5-10 tur yüzün.

4. Omuzlarınızı şekillendirin
Yaptığınız hiçbir şey sonuç vermedi ve hala arkanızda top gibi bir popo taşıyorsunuz. O zaman bazı ufak hilelere başvurma zamanı gelmiş demektir. Eğer altınızı eritemiyorsanız, üstünüzü geliştirin. Böylece vücudunuz daha orantılı görünür. Şimdi önereceğimiz hareketle, bir ay içinde çok daha uzun, ince ve güçlü hissedeceksiniz. Ayaklarınızı kalça genişliğinde açıp, ellerinize birer 1,5-2 kilogramlık dambıl alın. Sırtınızı dik tutarak öne doğru eğilin ve kollarınızı yere doğru serbestçe bırakın. Bunu yaparken, avuç içleriniz yere baksın. Nefes alın ve sonra kollarınızı yere yatay bir biçimde yanlara uzatırken nefes verin. Bu arada da kürek kemiklerinizi birbirine doğru bastıracak şekilde sıkın. Tekrar başa dönün ve 10-12 tekrardan oluşan bir set yapın. Daha kolay yapmaya başladıkça bunu üç sete çıkarın.

5. Ne varsa bu Uzakdoğu'da var
Tai Chi'yi mutlaka deneyin. Artık hepimizin yüzünden stres akıyor. Oysa tai chi'yle rahatlama, vücudunuzu güçlendirme ve enerji toplamayı aynı anda yapabilirsiniz. Tai Chi, en az hareketle, en iyi sonuç veren bir egzersiz türüdür. Üstelik de içinizdeki gerginlikle baş edebilmek ve bundan kurtulmak için yapabileceğiniz, etkili bir meditasyon şeklidir. İleri doğru bakın ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Kollarınız vücudunuzun iki yanında olsun. Dizlerinizden hafifçe kırın. Sağ topuğunuzun ekseni üzerinde dönün, sağ ayağınızı 45 derecelik bir açıyla sağa çevirip ağırlığınızı bu ayağa verin. Sol ayağınızı 15-16 cm kadar ileri atın. Böylece topuğunuz, daha önce ayak parmaklarınızın olduğu yere gelsin. Yere iyice basarak ağırlığınızın yüzde 70'ini sol ayağınıza kaydırın ve sonra da ağırlığınızın tamamını sağ ayağınıza verin. Ağırlığınızı bir ayaktan diğerine ritmik bir şekilde geçirmeye devam edin ve gevşeyin. 3 dakika sonra, ayak pozisyonunuzu değiştirip tekrarlayın.

6. Omurganızı esnetin
Gövdenizin duruş ve görüntüsünü kısa yoldan düzeltmek istiyorsanız, her gün omurga esnetme hareketleri yapın. Bunun sonucunda, güvenle ve kolaylıkla yürür hale geleceksiniz. Bir köşeye yüzünüzü vererek, biraz uzakta durun. Kollarınızı uzatabildiğiniz kadar ileri doğru esneterek, karşınızdaki duvara ellerinizi yerleştirin. Bunu yaparken, kollarınız omuz genişliğinde açık ve hafifçe kırık olsun. Başınızı omurganızla aynı hizada tutarak, göğsünüzü ileri doğru itin ve 10 saniye boyunca pozisyonu koruyarak esnetin. Günde 2-3 kez, birbiri ardı sıra üçer kez tekrarlayın.

7. Pilates şınavı gibisi yok
Sevgili Joseph (Pilates) sağ olsun  iyi ki şu hareketleri keşfetmiş. Sayesinde birkaç haftada kendinizdeki değişiklikleri görmek mümkün olacak. Topuklarınız birbirine bitişik olarak durun. Başınızı öne eğin ve parmaklarınız yere değene kadar, vücudunuzun üst kısmını, dairesel şekilde hareket ettirin. Vücudunuz şınav pozisyonuna gelene dek, ayaklarınızla geri adım alarak, ellerinizden uzaklaşın.


Ağırlığınızı öne verin ve omuzlarınız ellerinizin ötesinde olsun. Nefes alın ve kollarınızın üst kısımları yere paralel olana dek vücudunuzu alçaltın. Bunu yaparken, dirseklerinizi vücudunuzun iki yanına bastırın. Nefes verin ve vücudunuzu düz bir çizgi gibi tutarak, kendinizi yukarı doğru itin. Bunu 3 kere tekrar edin. Daha sonra ellerinize doğru adım atın, başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu üç tekrarlık seriden üç set yapın.

8. Yeni bir mekik denemeye var mısınız?
Bu hareketle, omurganızı destekleyen ve karnınızı sırtınıza bağlayan kasları güçlendirecek ve vücut dayanıklılığınızı artıracaksınız. Sırt üstü yatın, bacaklarınız bitişik olsun. Kollarınızı başınızın üzerinden geriye uzanır ve avuç içleriniz tavana bakar şekilde yere koyun. Nefes alırken, kollarınızı tavana doğru kaldırın. Çenenizi göğsünüze, göbeğinizi omurganıza yaklaştırmak ve sırtınızın alt kısmında C şeklinde bir kavis oluşturmak için karın kaslarınızı kullanmaya odaklayın kendinizi. Omuzlarınızı yerden kaldırırken nefes verin, vücudunuzu kavislendirmeye devam edin ve ayak parmaklarınıza ulaşmaya çalışın. Daha sonra kollarınızı omuz seviyesinde tutup, geriye doğru kıvrılırken, aldığınız C şekliniz bozmayın. Omurgalarınızı yavaş yavaş yere indirin ve hareketi bitirirken nefes verin. Bunu 8 kez tekrarlayın.

9. İp atlayın
Formda kalabilmek için bir spor salonuna gidip, orada bulunan türlü makineyi kullanmanız gerektiğini mi sanıyorsunuz? O zaman yanılıyorsunuz. Haftada 4 kez ip atlamak, performansınızı geliştirmek açısından en iyi sporlardan biridir. Sadece kol ve bacaklarınızı şekle sokmakla kalmaz, aynı zamanda da tonla kalori yakar. Isındıktan sonra, ayaklarınızı destekleyecek ayakkabılarla bir dakika boyunda ip atlayın. Bunu on dakikaya çıkarmaya çalışın. Eğer atlama ipiniz yoksa, kollarınızı sallayıp, sanki ipiniz varmış gibi de yapabilirsiniz. Çalışmanıza biraz renk katmak için, tek bacaklı zıplama çalışması da yapabilirsiniz. Her bacak için 50 sıçramayla başlayın ve bunu 100'e çıkarmaya çalışın. Bu konudaki yeteneğinizi artırdıktan sonra, hem zıplayıp, hem ip atlayabilir, ya da koşabilirsiniz.

10. Beyninizi eğitin
Çoğu insan, eğer harika görünürlerse, kendilerini harika hissedeceklerini düşünürler. Oysa durum tam da tersidir. Eğer kendinizi harika hissederseniz, harika görünürsünüz. Vücudunuzu her gün sahip olmadığınız ve beğenmediğiniz tarafları için yargılayıp cezalandırmaktansa, her gün birkaç dakikanızı vücudunuz başardığı harika işleri düşünmeye ayırın. Ne gibi mi? Mesela kalp atışlarınızı dinleyin (saatte 6 bin, bir günde 144 bin ve bir yılsa 30 milyon kez!). Vücudunuzun mucizelerini keşfetmek, kendinize güveninizi artıracak ve kendinizi çok daha iyi ve dayanıklı hissedeceksiniz .

Sırt Ağrılarına Egzersiz
Duruş bozukluklarının zamanla sırt ağrısı, nefes almada zorluk ve kaslarda şiddetli ağrı gibi sağlık sorunlarına neden olduğu bildiriliyor. Uzmanlar, özellikle gençleri ve hamileleri dik durmaları konusunda uyarıyor. Mayo klinik uzmanları, duruş bozukluklarının insan sağlığında bazı olumsuzluklara yol açabileceğini bildiriyor. Duruş bozukluklarının sıklıkla; kısa görünmek isteyen uzun boylu gençlerde, büyümeye başlayan göğüslerini gizlemek için omuzları içe çeken buluğ çağındaki kızlarda ve hamilelik döneminde alınan fazla kilolar nedeniyle vücut dengeleri bozulan anne adaylarında rastladıklarını belirten uzmanlar, iyi bir duruş için şu duruş düzeltme egzersizlerinin yapılmasını öneriyor.



  • Yere oturun, bir bacağınızı düz olarak ileri doğru uzatın, diğerini ise bağdaş kuracak şekilde kıvırın. İki ucundan tuttuğunuz bir havluyu uzattığınız ayağınızın ortasına gelecek şekilde yerleştirin ve havluyu yavaş yavaş kendinize doğru çekin. Bu hareketi her iki bacağınız için dörder kez tekrarlayın.
  • Sırt üstü uzanın, kollarınızı iki yanınıza uzatıp kalçanızı yavaş yavaş olabildiğince yukarı kaldırın. Kalçanızı 10 ile 30 saniye arasında havada tutup bırakın ve bu hareketi üç kez tekrarlayın.
  • Sırt üstü uzanın, önce bir dizinizi sonra diğerini elinizle göğsünüze doğru çekerek esnetin, her iki bacak için bu işlemi dört kez uygulayın.
  • Ayak uçlarınızı topuklarınız ayrı kalacak biçimde birleştirin, kollarınızı iki yanda rahat bir şekilde tutun. Başınız dik durumdayken omuzlarınızı geriye doğru itin, bacak kaslarınızı yardımıyla kalçanızı ve karnınızı kasın.
  • TİBET EGZERSİZİ

    - Duruş eğitimi: Duruş bozuklukları omurgaya mekanik yük bindirir. Uygun egzersizlerle duruş düzeltilebilir. Yoga ve pilates egzersizleri de yardımcıdır.
    - Karın kası güçlendirme: Bel ve karın kasları bele aşırı yük binmesini engeller. Ancak egzersiz yetersiz kalıp kaslar zayıflayınca bel zedelenmelere daha yatkın hale gelir. Karın kaslarını 5 saniye kasılı tutup bırakarak bunu 10 kez tekrarlamak karnı güçlendirmenin en basit yoludur.
    - Aerobik egzersizler: Yürüyüş, yüzme ve bisiklete binme gibi egzersizleridir. Günde 20 dakikayla başlanan yürüyüş 45 dakikaya çıkarılmalı.
    -Su egzersizleri: Suyun kaldırma kuvvetinden yararlanarak omurga ve eklemlere yük bindirmeden kasların çalıştırması sağlanır.
    - Yoga: Çeşitli esneme ve güçlendirme egzersizleriyle nefes tekniklerini birleştiren bir egzersiz sistemidir. Esnekliği artırır, dengeyi geliştirir.
    - Pilates: Kontrollü hareket, duruş ve nefese odaklanır. Egzersizle birlikte nefesin koordinasyonuna ve gövdeyi güçlendirmeye odaklanır.
    Boyun arkası germe: Dik oturun, dirsekler bükülü elleri ensede birleştirin ve derin nefes alın. Nefesi verirken çeneyi göğüs ön yüze ve dirsekleri birbirine yaklaştırın ve elle başın arkasından baskı uygulayın. 5 saniye sayın, yeniden nefes alın bu kez nefesi verirken dirsekleri arkada birbirine yaklaştırın. Kürek kemiklerini birbirine yaklaştırın ve göğüs ön kaslarını gerildiğini hissedin.
    Boyun yanı germe: Başınızı karşı yana doğru eğin ve diğer elle germeye çalışın, 5 kez derin nefes alıp verin.
    Boyun çapraz germe: Başınızı öne ve yana doğru eğin ve diğer elle germeye çalışın, o pozisyonda içinizden 5 kez derin nefes alıp verin.
    Omuzları çevirme:Omuzları iyice öne ve yukarı doğru kaldırın sonrasında arkaya doğru çevirin.

    KARIN DÜZLEŞTİRME EGZERSİZLERİ

    Yere uzanıp sağa dönün ve bacaklarınızı gerin. Üstteki ayağınızı altta kalan ayağınızın önüne getirip koyun. Sağ dirseğinizden destek alın. Vücudunuzun üst kısmını, kalçalarınızı ve bacaklarınızı, vücudunuz düz bir çizgi oluşturuncaya kadar yukarı kaldırın. Bedeninizi hafifçe alçaltın ve yeniden yükseltin. Her yükselişte sol kolunuzu başınızın üstüne doğru uzatın. Egzersizi sol tarafınızla da tekrarlayın.

    8 DAKİKADA MÜKEMMEL KARIN


    Her gün düzenli olarak 1 ay uygulayın sonuç mükemmel!

    Yüzüstü yatın ve ellerinizi yere koyun. Ellerinizden destek alarak omuzlarınızı kaldırın. Ayaklarınızı kalça genişliğinde açın ve parmak uçlarınızda yükselin. Dirsekleriniz ve kalçanızı hafifçe eğin. Değişimli olarak sağ ve sol kolunuzu ileri doğru uzatın. Bu sırada beden ağırlığınızı diğer tarafa kaydırın. Göbek bölgenizdeki kas gerginliğini koruyun.

    Az önceki pozisyonda kalın ancak bu defa, elleriniz yerine dirseklerinizden kırarak yere koyduğunuz kollarınızdan destek alın. Ayak uçlarınızda yükselin. Leğen kemiğinizi, vücudunuzun üst kısmını, kalçalarınızı ve bacaklarınızı, neredeyse düz bir çizgi olacak şekilde alçaltın. Tüm vücudunuzu ritmik olarak öne ve arkaya doğru kaydırın. Bu sırada gerginliği hissedinceye kadar karnınızı içeri çekin.
    Sırt üstü yere yatın. Bacaklarınızı bükün, ayaklarınız yere değmeli. Sadece omuz başlarınız yere değecek şekilde, kalçanızı ve sırtınızı yerden kaldırın. Başınız ve enseniz tamamen gevşemeli! Değişimli olarak sağ ve sol bacağınızı 90 derecelik açı oluşturacak şekilde yukarı kaldırın. Bu sırada diğer ayağınız zemine basmalıdır.
    Sırtüstü pozisyonunda bacaklarınızı bükün. Ayaklarınızı kalça genişliğinde aralayın. Karın kaslarınızı gerin, baş ve vücudunuzun üst kısmını, kürek kemikleriniz zeminden ayrılınca kadar yükseltin. Bu şekilde durun, sırtınızın alt bölgesini zemine doğru bastırın. Ellerinizle, omuz genişliğinde bir ipi veya fuları kavrayın. Kollarınızı öne doğru uzatın. Şimdi elinizdeki iple, kalçanızdan başınıza kadar yarım bir daire çizin.Rahatlamak için yere sırtüstü yatın. Bacaklarınızı bükerek kavrayın ve ellerinizle göğsünüze kadar çekin. 30 saniye bu pozisyonda kalın.

    Göbek Eritme Yolları
    Hayatın belirli bir döneminde her insanda göbek kaçınılmaz oluyor, bayanlarda doğum sonrası kalan göbekler, beylerde belirli yaş sonrası hareketsiz kalarak oluşan göbek gibi birçok rahatsızlık ortaya çıkabiliyor, göbek rahatsız edici bir görünüm sunuyor öncelikle göbek neden oluşuyor onu araştırmalısınız sağlıklı bir şekilde diyet spor yaparak göbeğinizden kurtulabilirsiniz. Göbek ve bel çevresinde biriken yağar çoğu zaman metabolik bir soruna işaret eder. Bu kişilerin çoğunda insülin direnci sorunu olabilir. Az bir kısmında ise tiroid hormonlarının yetersizliği ya da böbrek üstü hormonlarının fazlalığı vardır. Çok daha seyrek olarak testosteron seviyesinin azalmasıyla birlikte antropoz dönemine girmiş erkeklerde de bel çevresi genişlemesi ortaya çıkabiliyor. Özellikle son yıllarda göbeklenme ile karakterli kilo almaya erkekler kadar kadınlarda da rastlanıyor. Bunun başlıca nedeni glisemik yükü fazla yiyeceklerin eskisinden daha çok tüketilmesi. Ayrıca alkol kullanımın yaygınlaşması ve hareketsizlik de önemli faktörler. Şekerli yiyecekler ve aşırı beyaz ekmek tüketimi arttıkça da göbek çevresi genişler. şekerli meşrubatların (1 kutu kolada 8-10 kesme şeker olabiliyor) eskiye göre çok daha fazla içilmesi de ciddi bir faktördür. Cips, gofret ve benzeri ürünler, ayaküstü yenen yiyeceklerin çoğu, özellikle fast-food menüler sorunun patlama noktasıdır. Yiyecek listesinde beyaz pirinç, börek, çörek, kurabiye, patlamış mısır ve patates kızartmasının oranı arttıkça göbek bağlayan insanların sayısı da artacaktır. 

    Ne Yapmalı?
    Göbek çevresinde biriken yağları eritmenin yolu öncelikle sorunun arkasında yatan insülin direnci, hipotirodi gibi sağlık problemlerini çözmekten geçiyor. Ayrıca beslenme yanlışlarından vazgeçmek de şart. Eğer göbeklenme sorununa veda etmek istiyorsanız bol bol sebze yemeye, tam tahıllar ve bakliyatlardan daha çok yararlanmaya, yağsız kırmızı et, beyaz et, yağsız süt ve süt ürünleri ile beslenme planı oluşturmaya çalşın. Pasta, kek, kurabiye ve benzeri hamur işlerinden, yağlı ve unlu ürünlerden (börek, poğaça, açma), hazır paketlenmiş atıştırmalıklardan (cips, gofret), çok tatlı meyvelerden ve konsantre meyve sularından, meşrubatlardan, krema, mayonez, kaymak ve benzeri yiyeceklerden, alkolden kesinlikle uzak durun. Hayatınıza yeniden hareket katmayı, her gün ortalama 8-10 bin adım atmayı unutmayın.

    Göbek Eritme Egzersizi

    1. Hedef ön karın kasları
    Sırtüstü uzanın. Bel çukurunuzun altında üzüm olduğunu hayal edip bu çukuru korumaya çalışın. Bacaklarınızı table tab denilen konuma getirin. Ellerinizle başınızı destekleyin ve önce göğüs kafesinizi havayla doldurup bu havayı nefesinizle boşaltırken, yalnızca karnınıza odaklanarak bacaklarınıza doğru kalkın. Bunu 15 kez tekrarlayın.
    2. Spastik bacak Yine bel çukurunu koruyarak sırtüstü yatın. Ayak tabanlarınızı birleştirin. Derin nefes alın, nefesinizi verirken ellerinizle ayaklarınıza doğru uzanmaya çalışın. Bu hareketi 15 kez tekrarlayın.
    3. Uzan yakala Pozisyonunuzu bozmadan bacaklarınızı vücudunuza dik konumda havaya kaldırın. Bel çukuruna dikkat! Ellerinizle, yalnızca karın kaslarınızdan güç alarak ayak bileklerinizi tutmaya çalışın. Karın kaslarınızın gerildiğini hissedin. Bu hareketi 15 kez tekrarlayın.
    4. Karın Stepi Yine bel çukurunu muhafaza ederek sırtüstü uzanın. Ellerinizle poponuza güç verin. İki bacağınızı birlikte yere paralel olacak biçimde kaldırın. Önce derin bir nefes alın ve bu sırada bir bacağınızı göğsünüze yaklaştırın, nefes verirken bu bacağınızla havayı tekmeleyip diğer bacağınızı göğsünüze çekin. Yürüyormuş gibi hareketi 15 kez tekrarlayın.
    5. Çift bacak hareketi Pozisyonunuzu bozmadan bacaklarınızı vücudunuza dik olacak biçimde kaldırın. Derin nefes alın, verirken bacaklarınızı gergin biçimde yavaş yavaş yere doğru indirin. Ancak yere değdirmeden nefes alın ve verirken yine kaldırın. Bu hareketi yaparken tüm gücünüzle karın kaslarına odaklanın. Bu hareketi de 15 kez tekrarlayın.
    6. Yerde dans Yan karın kaslarını çalıştıran bu hareket. Üstteki bacağın ters tarafındaki dirseğinizi yukarıdaki bacağın diz kapağına değdirmeye çalışın. Bu hareketi iki tarafınızla 15 kez tekrarlayın. Belinizi incitmemeniz için mutlaka bel çukurunuzu bozmamaya ve karın kaslarına odaklanmaya çalışın.
    7. Karın balesi Yan olarak yatıp yere bakan kolunuzdan destek alıp vücudunuzun üst tarafını kaldırın. Dışta kalan bacağınızı gergin bir biçimde yukarıya kaldırırken aynı taraftaki elinizle bileğinizi tutmaya çalışın. Karın yan kaslarınızın gerildiğini hissedin. Bu harekette karnınızın içe çekili ve gergin olmasına özen gösterin. Aynı hareketi bu kez diğer tarafınıza uzanarak yapın. Her bir tarafınızla 15 kez tekrarlayın.
    8. Sarkaç Ellerinizle arkadan destek alın. Bacaklarınızı dizlerinizden bükülü olarak kaldırın. Birbirine bitişik halde, önce sağa sonra sola doğru sarkaç hareketi yapın. Bu sırada yan karın kaslarınızın gerildiğini hissedin. Hareketi 15 kez tekrarlayın.
    9. Yukarı Şınav Uzanın. Karnınızdan güç alarak bedeninizi yükseltin. Kollarınızı gergin biçimde uzatıp ellerinizle bacak bileklerinizi tutmaya çalışın. Bu hareketi de 15 kez tekrarlayın.
    10. Gerinme Yan yatın. Üstteki bacağınızı belinizin üstü hareket etmeden ileriye doğru gerin. Vücudunuzun üst kısmını ise ters tarafa döndürmeye çalışın. Bu sırada ellerinizle başınızı destekleyin. Aynı hareketi farklı iki tarafınıza yatarak 10 kez tekrarlayın.

    Pek çok kişi yazın hala istediği formda olamamaktan şikayetçi. Bazı kişiler biraz zayıfladıysa bile istediği yerlerden (göbek, bel, basen incelemediğinden yakınıyor. Normal diyet programlarında kişiler zayıflasa bile çoğu kişide daha çok yüz bölgesi inceliyor. Ama aşırı yağlı bölgelerde pek incelme olmuyor.

    Denge Egzersizleri ile Kusursuz Bir Karın
    1- Yükselin Yere uzanıp bacaklarınızı gerin. Üstteki ayağınızı, altta kalan ayağınızın önüne getirip zemine yerleştirin. Sağ dirseğinizden destek alın. Bu sırada kolunuzun alt kısmı öne doğru bakmalı. Vücudunuzun üst kısmı, kalçanızı ve bacaklarınızı vücudunuz düz bir çizgi oluşturacak şekilde yukarı kaldırın. Bu egzersiz, kaslarınızın çalışmasını sağlayacak.
    2- Gergin kalın Omuzlarınızı bileklerinizden destek alarak yükseltin. Elleriniz öne doğru bakmalı. Ayaklarınızı kalça genişliğinde açarak, parmak uçlarınızda yükselin. Dirseklerinizi ve kalçanızı hafifçe eğin. Bu sırada göbek bölgenizdeki kas gerginliğinizi mutlaka korumalısınız. Yer çekimine karşı yapılan bu egzersiz, karın kaslarınızı ve omuzlarınızı güçlendiriyor.
    3- Tekme atın Sırtüstü yere uzanın. Bacaklarınızı bükün, ayaklarınızla zemine tam olarak basın. Ellerinizi iki yana doğru uzatın. Kalçanızı ve sırtınızı sadece omuz başınız zeminde kalacak şekilde yukarı kaldırın. Dönüşümlü olarak sol ve sağ bacağınızı vücudunuzla 90 derecelik açıyla kaldırın. Bu egzersiz, karın özellikle de sırt bölgesine güç veriyor.
    4- Karın kaslarını gerin Yere sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı bükün, ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Karın kaslarınızı gerin, baş ve vücudunuzun üst kısmını yükseltin. Bu pozisyonda, sırtınızın alt kısmını zemine doğru bastırın. Omuz genişliğinde kavradığınız iple birlikte kollarınızı öne doğru uzatın. Bu pozisyonda, elinizdeki iple yarım daire çizmeye çalışın.
    5- Kıvrılın ve rahatlayın Egzersizin sonunda küçük bir stretching yapmaya ne dersiniz? Yere sırtüstü uzanın. Bacaklarınızı bükerek kendinize doğru çekin, bu pozisyonda 30 saniye kadar kalın. Ardından vücudunuzu serbest bırakın. Birkaç kez tekrarladığınız bu egzersizin sonunda, göbeğinizin ve sırt kaslarınızın gevşediğini göreceksiniz.


    Hiç yorum yok: